Cornelie Gogelein

Illustrator

Welkom!

Sinds 2007 teken ik, voor mijzelf en in opdracht.

Mijn tekeningen zijn terecht gekomen in management boeken, op websites, als illustratie bij cursusmateriaal of andere teksten. En soms staat het werk op zichzelf.

Ik teken vooral dieren; de krokodil voor Dreamfactory en de secretarisvogel voor De Secretarisvogel zijn twee terugkerende karakters. Maar ook klokjes voor de School voor organizing of kinderfiguren voor de Kindertaalkalender.

Na mijn eerste jaar aan de Kunstacademie in Den Haag ben ik een totaal andere weg ingeslagen en het tekenen heb ik niet losgelaten en door zelfstudie en losse cursussen teken ik zoals ik teken nu.

Veel plezier met kijken!

 

Hoe het begon…

Toen ik als kind uit school thuis kwam liep ik direct door naar de werkkamer van mijn vader. Ik ging tegenover hem zitten en vertelde hem wat hij voor mij moest tekenen. De ene dag een prinses, de andere dag een kasteel of een kabouter. Hij tekende op zijn kop zodat ik goed kon zien hoe de tekening vorderde. Ik leerde: je kunt alles tekenen wat je maar wilt en ook nog op zijn kop.

Toen ik een jaar of 8 was ging mijn moeder naar de kunstacademie. Terwijl de oppas ons de fijne kneepjes van pantomime bijbracht schilderde mijn moeder stillevens. Eén opdracht was iets anders. Toen ik die dag thuiskwam stond de keuken vol met kleine gipsblokjes, in alle denkbare kleuren. Ze stonden op de koelkast, de broodtrommel en het hele aanrecht. Ik leerde: voor kunst moet alles wijken.

In 2007 besloot ik ook kunst te gaan maken. Ik begon met tekenen; ontwierp milieuvriendelijke wenskaarten die ik in eigen beheer uitbracht en kreeg opdrachten om illustraties te maken. Ook bleef ik voor mijzelf tekenen, voor mijn eigen verhalen. En dat doe ik nog, met veel plezier.