Verhalend tekenen

Hoe het begon…

Op de middelbare school wilde ik maar één ding en dat is naar de Kunstacademie. Ik meldde me aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK) in Den Haag en rondde het eerste jaar met succes af. Van huis uit werd deze keuze toegejuicht door een schilderende moeder en een tekenende vader. 

Maar zoals dat soms gaat, sloeg ik in mijn 2e jaar een ander pad in dat me leidde naar een studie naar onze familiegeschiedenis in Nederlands-Indië, waar ik alles van wilde weten. En zoals het dan ook weer gaat, het bloed stroomt waar het moet wezen, belandde ik met een omweg weer achter mijn tekentafel. Daar begonnen mijn vlieguren afgewisseld met cursussen die me beter maakten. Inmiddels ben ik weer zoveel verder dat het illustreren niet meer valt weg te denken uit mijn bestaan. 

Het huis waar ik nu woon lijkt veel op het huis waar ik opgroeide. Het staat vol met knutsel, boeken, planten, vaasjes, borden, beelden, gedroogde distels, prullaria en oude en nieuwe meubels. Het is een grote inspiratiebron. Achter elk stuk is een verhaal. 

En zo leren mijn kinderen: je kan alles tekenen wat je maar wilt - alleen ik teken niet op zijn kop - en voor kunst moet veel wijken.

Wil je meer weten ? maak een afspraak of zoek contact, ik vind het leuk van je te horen.

En misschien kan ik iets voor je betekenen op het tekengebied.