Verhalend tekenen

Aangenaam,

Hoe het begon…

Toen ik als kind uit school thuis kwam liep ik direct door naar de werkkamer van mijn vader. Ik ging tegenover hem zitten en vertelde hem wat hij voor mij moest tekenen. De ene dag een prinses, de andere dag een kasteel of een kabouter. Hij tekende op zijn kop zodat ik goed kon zien hoe de tekening vorderde. Ik leerde: je kunt alles tekenen wat je maar wilt en ook nog op zijn kop.

Toen ik een jaar of 8 was ging mijn moeder naar de kunstacademie. Terwijl de oppas ons de fijne kneepjes van pantomime bijbracht schilderde mijn moeder stillevens. Eén opdracht was iets anders. Toen ik die dag thuiskwam stond de keuken vol met kleine gipsblokjes, in alle denkbare kleuren. Ze stonden op de koelkast, de broodtrommel en het hele aanrecht. Ik leerde: voor kunst moet alles wijken.

In 2007 besloot ik ook kunst te gaan maken. Ik begon met tekenen; ontwierp milieuvriendelijke wenskaarten die ik in eigen beheer uitbracht en kreeg opdrachten om illustraties te maken. Ook bleef ik voor mijzelf tekenen, voor mijn eigen verhalen.

En dat doe ik nog, met veel plezier.