Verhalend tekenen

Nieuwste werk

In 2021 kwam het boek 'Tekenen (met je rechterbrein) kun je leren' van Marianne Snoek uit. Een jaar lang heb ik met haar gewerkt voor de illustraties hierbij. Marianne schreef er gestaag aan door en bij alles wat gereed was heb ik een tekening gemaakt. Soms als een instructietekening en soms vrij werk. 

Het boek is prachtig vormgegeven door Nathalie Letullier OUI Dizajn en telt 350 pagina's.

Je kunt hier een aantal van de illustraties bekijken.

Covertekening. Voor dit beeld zijn vele gesprekken met Marianne aan vooraf gegaan over de werking van ons brein en heb ik onderzoek verricht. De verbeelding van de linker kant met de specifieke functies en de rechterkant die meer verbonden is met het geheel. Van de talloze variaties is dit de definitieve versie geworden. De boom staat voor groei, en er zijn verbindingen met het universum. Het is een wereld op zichzelf geworden.
digitaal
De 100 dagen Challenge... elke dag een tekening maken. Dat is het idee achter dit beeld.
Digitaal
Droogzemmen.
Digitaal
Een instructietekening: Je kop meten. Ja. u leest het goed: kop. Dit woord wordt in de tekenwereld gebruikt voor je hoofd.
Digitaal
Uit: Tekenen (met het rechterbrein) kun je leren – Marianne Snoek Het lateralisatieproces in ons brein.
Digitaal
Leren viseren.
Digitaal
Model tekenen.
Digitaal
Tekenen in het donker om de werking van licht te ervaren en dat te kunnen tekenen. Ik heb de tekening negatief gemaakt voor het effect van de lampjes op de deelnemers.
Digitaal
Viseren is als koken.
Digitaal
De tekenklas. Een beginnende leerling, zo zegt Marianne, kijkt soms nog te vaak op het eigen papier. Maar dáár gebeurt het niet.
Digitaal